Ara
Generic filters

Çağımızın en sıkıntı verici durumunu davranış bozuklukları ortaya çıkarıyor. Belki kulağa basit bir durum gibi geliyor olsa da davranış bozuklukları toplumu ilkel bir toplum haline getiriyor. Ülkemizde son dönemde daha yaygın bir hal alan insanlar arasındaki birbirini incitme ve önemsememe durumu, davranış bozukluğunun bir şeklidir. Nerede, nasıl davranacağını bilmeyen, kendini dünyanın hakimi sanan insanlar bulunduğu gibi sürekli olarak kendini çekinik ve ezik gören insanların yaptığı bu davranış da davranış bozukluğunun bir çeşididir. Bu durumların tamamını yenmek, saygılı olmak, doğruyu yaptığını bilmek ve kendi kendine yetebilmek durumun düzeldiğini ifade eder. Davranış bozukluğu probleminden kurtulmak için psikiyatri seanslarına katılmak ve bu durumu düzeltmeyi istemek yeterlidir.

Davranışsal Bozuklukların Kaynağı Nedir?

Davranışsal bozukluklar kişinin aile yaşantısından başlayan ve etkileşim şeklinde ortaya çıkan bir durumdur. Kişi nasıl davranacağı konusunda tam bir edinim sağlayamamış, yanlış ve doğruyu ayırt etme konusunda emin değildir. Öfkelenme, tırnak yeme, alt ıslatma, insanlarla anlaşamama gibi durumlar davranışsal bozukluğun yalnızca birkaçıdır. Davranış bozuklukları kişinin yaşadığı ruhsal bir bunalım sonrasında da ortaya çıkabilir. Bazen ise sosyal ortamda yaşanan alçaltıcı bir durum kişinin davranış bozukluğuna yönelmesine sebep olabilecektir.

Davranışsal Bozukluk Yok Edilebilir Mi?

Çocuk psikiyatrisi ve erişkin psikiyatrisi dallarında özel bir yeri olan davranışsal bozukluklar tedavisi bulunan terapik bir sağlık sorunudur. Kişinin yaşadığı zor bir dönem, hastalık, bir yakınının kaybı gibi durumlar davranış  bozukluklarına sebep olurken bazen ise örnek aldığı bir kişinin davranışları kişiyi davranış bozukluğu olgusuna götürebilecektir. Hangi sebeple ortaya çıkarsa çıksın ya da bir sebebi olduğu tespit edilmemiş olsun, psikoloji terapi seanslarıyla bu soruna bir çözüm yolu bulmak mümkündür. Bunun için bir psikologdan edinim sağlanmalı ve sorunun kaynağına inilmelidir. Aşağılık kompleksinin yenilmesi için terapi alınmalı ve kişiyi davranış bozukluğuna yönlendiren olgunun çıkarılması gerekir. Bu anlamda bireyin ailesine de özel görevler düşer. Bireye toplum içinde kabul gören ve doğru olan davranışların kazandırılması büyük önem taşır. Bireye değer yargıları, iyi ve kötü kavramları ve zarar vermenin yaşantımız açısından önemi en ince detayına kadar öğretilmelidir. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir