Ara
Generic filters

Diş Beyazlatma İşlemi Nedir? Nasıl Yapılır?

İnsanlar arasında estetik açıdan sağlıklı ve beyaz dişlere sahip olmak son derece önemlidir. Daha beyaz dişlere sahip olabilmek amacıyla yapılan diş beyazlatma işlemi, diş hekimleri tarafından çok sık yapılmaktadır. Dişlerin yüzeyinde oluşan renkli, organik ve inorganik maddeler, beyazlatma işlemi sonrasında yok edilebilmektedir. Bu uygulama sayesinde sağlıklı ve beyaz dişlere sahip olabilmek mümkündür.

Diş Beyazlatma İşlemi Nedir? Nasıl Yapılır?
Diş Beyazlatma İşlemi Nedir? Nasıl Yapılır?

Diş Beyazlatmaya Ne İşe Yarıyor?

Dişler çok farklı sebeplerden dolayı renk değiştirebilmektedir. Bunda bakım yapılmamasının çok önemli bir payı bulunmaktadır. Kişisel bakımlarına özen gösterenler için, dişlerinin güzel görünmesi çok önemlidir. Dişlerde oluşan şekil ya da renk bozuklukları psikolojik sorunların oluşmasına da neden olabilmektedir. Diş beyazlatma uygulamalarının yapılamadığı zamanlarda beyazlatma yöntemi olarak macun ya da karbonat kullanılmaktadır. Macun ya da karbonat dişlerin sadece yüzeyine müdahale edebilmektedir. Daha detaylı işlemler için, diş beyazlatma seansı yapılması gerekmektedir. 

Diş Beyazlatma Yapım Aşamasında Dikkat Edilenler

Diş beyazlatma işlemleri belli boyutlarda yapılmaktadır. Beyazlatma yapılabilmesi için diş beyazlatma solüsyonu kullanılması gerekmektedir. Bu solüsyonun kullanımının zararlı olmadığı araştırmalarla da desteklenmektedir. Bu nedenle diş beyazlatma zararlı bir uygulama değildir. Dişlerin yapısal değişikliğine ya da hasarına neden olmayan uygulama uzman hekimler tarafından yapılmalıdır. Beyazlatma için farklı ilaçlarda kullanılabilmektedir. Fakat yaygın olarak solüsyonlardan faydalanılmaktadır.

Diş Beyazlatmanın Yan Etkileri Nelerdir?

Diş beyazlatmanın yan etkileri konusu, beyazlatma işlemi yaptırmak isteyenlerin yakından takip ettiği bir konudur. Dişin yapısına göre açılma sağlayan uygulamanın çok fazla yan etkisi bulunmamaktadır. Bu uygulama sırasında kullanılan solüsyon ya da jeller hassasiyete neden olabilmektedir. Bu durumun kısa sürede geçmesi gerekmektedir. 48 saat kadar süren hassasiyetler doktora bildirilmelidir. Dolayısıyla beyazlatıcının kesilmesi gerektiği önerilebilmektedir. Dişlerde oluşan hassasiyetleri giderebilmek için potasyum nitrat içeren diş macunlarının kullanılması gerekmektedir.

Beyazlatma Etkisi Ne Kadar Sürmektedir?

Dişlerinin beyazlığını kaybettiğini düşünen kişiler diş beyazlatma yöntemine başvurmaktadır. Sürekli sıcak ya da soğuk içecekleri tüketen kişilerde beyazlatmaya daha fazla ihtiyaç duyulabilmektedir. Kahve ve çay tüketimi ya da sigara dişlerin beyazlığının kaybolmasına neden olabilmektedir. Diş beyazlatması uygulamasıyla 6 ay ya 2 yıl sürecek beyazlık elde edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir